KIRJOITUKSIANI

Tule mukaan vaalityöhön

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa 2011. Lähden vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingin vaalipiiriin. Gallupit ennustavat kevään vaaleista protestivaaleja – politiikan moraali, vaalirahoitus, EU:n ja euron ongelmat sekä maahanmuuttokriittisyys puhuttavat.

Kevään eduskuntavaaleissa päätetään Suomen suunnasta. Vastakkain ovat sulkeutuva, sisäänpäin käpertyvä Suomi ja aktiivinen, kansainvälinen Suomi, joka on valmis käyttämään osaamistaan myös maailman ongelmien ratkaisemiseksi. ”Seis maailma – tahdon ulos” –nappia ei ole olemassa.

Suomen on kehitettävä omia vahvuuksiaan, ja luotava niistä oma brändinsä. Meidän osaamisemme on tulevaisuudessa korkean tason ympäristö- ja energiansäästöteknologiassa, ympäristöosaamisessa sekä luonnonmukaisessa elintarviketuotannossa. Myös Suomi-brändiryhmässä kärkeen nostettiin luomu, vesi ja rauha.

Äänestäjät vaativat poliitikoilta rehellisyyttä ja avoimuutta sidonnaisuuksissa ja vaalirahoituksessa. Tällä vaalikaudella on vihdoin saatu lain tasolle se käytäntö, joka vihreissä on aina vallinnut – sidonnaisuudet ja vaalityön rahoitus on kerrottava avoimesti. Ylisuurten vaalibudjettien aika on toivottavasti jäänyt menneisyyteen.

Tervetuloa mukaan tekemään vaalityötä. Blogissani päivitän vaalityön kuulumisia ja ajankohtaisia teemoja. Tule mukaan tukiryhmään, tai osallistu tukemalla kampanjatyötä.

Kategoriat

Follow us

Copyright ©Pekka Haavisto