KIRJOITUKSIANI

Punaisen kukon paluu

Kovia pakkasia ei turhaan sanota tulipalopakkasiksi. Joulun ja uudenvuoden aikaan tuli kaksi surullista palouutista: Espoon Soukassa paloi joulun aatonaattona Soukanpohjan kartanon 1830-luvulta peräisin oleva päärakennus, ja Vilppulassa uudenvuoden aatonaattona Katajamäen historiallinen päärakennus Suvikoto.

Kummassakin tulipalossa tuhoutui kotien lisäksi myös pala suomalaista kulttuurihistoriaa. Soukanpohjassa on alueen vanhimmat rakennukset, ja tohtori E.W. Lybeckin Vilppulan Elämänmäkeen 1904 perustettu hermoparantolan kuului mielenkiintoisimpiin hoitomuotokokeiluihin Suomessa. Soukanpohjan pihapiirissä on ollut yleisölle avoinna Galleria Pikku-Sökö, ja Katajamäessä on toiminut Katajamäen ekoyhteisö.

Voimia niin Soukanpohjan kuin Katajamäenkin asukkaille ja kunnostajille. Vaikka tuli tuhosi nyt osan arvokkaasta työstänne, olette taatusti tehneet osanne suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttäjinä ja kulttuurin viestin eteenpäin viejinä.

Add A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our privacy policy, and all links are nofollow. Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Kategoriat

Follow us

Copyright ©Pekka Haavisto