KIRJOITUKSIANI

Outoa toimintaa Alma Medialta

Alma Median hallitus on päättänyt purkaa Lapin Kansa -lehden päätoimittajan tehtävään valitun Johanna Korhosen johtajasopimuksen. Alma Media käynnistää välittömästi uudelleen päätoimittajan rekrytoinnin. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen syntynyt luottamuspula estää Korhosen toimimisen Lapin Kansan päätoimittajana. ” Näin kerrottiin tänään Alma Median lehdistötiedotteessa.

Johanna Korhonen itse kertoo, että hänelle tarjottiin 100 000 euroa vaikenemisesta, ja että potkujen syynä on hänen rekisteröity parisuhteensa naisen kanssa.

Voiko Suomessa antaa vuonna 2008 potkut tällaisesta syystä? Lain mukaan ei. Alma Medialle jää nyt tehtäväksi vastata, että kysymys olisikin ollut jostain muusta. Jos Korhonen on oikeassa, tästä on tulossa vuosikymmenen tasa-arvotaistelu. Korhonen on ainakin uskaltanut nostaa kissan pöydälle.

Jos Alma Median politiikka perustuu syrjimiseen, ikävä myös heidän muiden tuotteidensa kannalta – kuuluhan kustannustaloon mm. Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti… Sama hallitus päättää näidenkin asioista. Ehkä lukijoiden luottamuspula alkaa kohdistua Alma Mediaan?

Kategoriat

Follow us

Copyright ©Pekka Haavisto